Ovanor och samtalsterapi

Ovanor och samtalsterapi

God dagens bloggen! Idag tänkte jag berätta lite om ovanor och hur man kan bli kvitt dem. Lösningen för mig var samtalsterapi och det gjorde faktiskt susen på en relativt kort tid. Ovanor är någonting som jag tror de flesta har, vissa värre än andra naturligtvis. Men det är också lite det här som bevisar att vi alla är mänskliga. Jag dömer ingen med ovanor och det är av den enkla anledningen att jag själv har flera stycken. Upplands Väsby är platsen där jag bor och Sollentuna är där jag jobbar, vi pratar några kilometers resa för att komma till jobbet. Jag köpte mig en cykel för att jag skulle börja cykla mellan Upplands Väsby och Sollentuna varje dag, men tack vare en av mina ovanor så har det inte blivit av. Jag har en förmåga att snooza alldeles för länge på mornarna, dock är inte det min värsta ovana. Svordomar och att lägga pengar på onödiga saker, där har ni vad jag skulle kalla mina två största brister. När jag pratar så kommer det mycket skräp ur min mun och det är något som jag arbetat med att få bort nästan hela livet. Tack vare samtalsterapi så är det något som är på väg att försvinna nu och det är verkligen på tiden. Att spendera pengar har, beroende på hur man ser det, alltid varit en min största talang alternativt min sämsta ovana. Det läggs ofantligt mycket pengar på allt ifrån godis till kläder och det här har jag faktiskt nyligen börjat ta tag i. Jag tror inte att alla ovanor är saker som vi måste åtgärda hos oss själva, det är våra brister och starka sidor som gör oss till dom vi är och ibland är det inte så himla farligt. Men vi kan lindra våra ovanor och då är samtalsterapi en utmärkt lösning för det.  


Kommentarer är stängda.